MNG Kargo, kargo sektöründeki ilk hackathon’u düzenliyor.

18.01.2021
MNG Kargo, kargo sektöründeki ilk hackathon’u düzenliyor.

MNG Kargo, yeni teknolojik fikirlere verdiği önem doğrultusunda hackathon yarışması düzenliyor. Katılımcılar yarışmada MNG Kargo müşterilerinin kargo takibini daha kolay yapabileceği bir geliştirme önerisi ve müşterinin kargoyu daha hızlı ve kolay almasını sağlayacak bir geliştirme önerisi üzerine çalışacaklar.

Kargo sektöründe düzenlenen ilk hackathon

Başvuruların www.apizonehack.com üzerinden yapıldığı yarışmada son başvuru tarihi 20 Temmuz olarak belirlendi. 24 Temmuz Cuma günü saat 20.00’da başlayacak olan hackathon 26 Temmuz Pazar saat 16.00’da bitecek. Hackathona bireysel başvuru da yapılabiliyor, 1-7 kişilik takımlar olarak da katılım olabiliyor. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte 18 yaşını doldurmuş olan tüm ilgililer başvuru formunu doldurarak kayıt yaptırabiliyor. Kargo sektöründe düzenlenen ilk hackathon olmasıyla da öne çıkan yarışma IBM, BIP ve Zebra Technologies tarafından da destekleniyor. Yarışma sonunda birinci ekibe 35 bin TL, ikinci ekibe 25 bin TL ve üçüncü ekibe de 15 bin TL nakit para ödülü verilecek. Destekçi firmalardan BIP ve IBM’nin de jüri özel ödülü vereceği yarışmada “Startup with IBM” programı ile koşulları sağlamaları durumunda 1 ekibe IBM Bulut kullanım kredisi, ekip öğrencilerden oluşuyorsa "IBM Academic Initiative" programı ile IBM Bulut kullanım kredisi verilecek.

API Zone ile yenilikçi ürünler tasarlanacak

Teknoloji alanında çeşitli atılımlar ve yeni uygulamalar hayata geçiren MNG Kargo, ayrıca hayata geçirdiği API Zone ile yazılımcılara, üçüncü parti geliştiricilere yenilikçi ürünler tasarlamaları için bir ortam hazırlıyor. Web servislerini dışarıya açarak isteyen developer, partner ve müşterilerinin kendi sistemlerini MNG Kargo sistemleriyle kolay bir şekilde entegre edebileceği bu uygulama ile müşteriler kargo hacimlerine göre farklı entegrasyon paketlerini seçebilecekler ve API Zone’da sergilenen servisleri kendi başlarına kullanarak istedikleri şekilde entegrasyon yapabilecekler.